Skip to main content
Директор

Албена Далкалъчева

Албена Далкалъчева е на ЧДГ „Малки стъпки“ – Симеоново. Работи в градината от самото й основаване през 2010 година. Албена е магистър по Предучилищна педагогика и има втора специалност – Управление на предучилищното образование в СУ „Климент Охридски“. Завършила е и Международни икономически отношение в УНСС. Целият й трудов опит – 37 години – е посветен на предучилищното образование, като последните, над 20 години, е директор. Децата са целия живот на Албена, а нейната креативност, организационни умения и предприемачески дух й помагат в работата. Изключително много цени ежедневния контакт с децата и техните семейства, както и възможността да е част от най- важните първи седем години от живота на вече няколко поколение. В свободното си време обича да чете стойностна литература и да слуша музика. Любител е на пътешествията и високите скорости. Майка на две дъщери и баба на три прекрасни внучета.
Tреньор по тенис

Ася Александрова

Ася Александрова посещава детската ни градина два пъти седмично и с нея децата правят своите първи стъпки в тениса. Осигурява за всяко дете олекотени ракети и топки, работи в малки групи. Ася е завършила НСА „Васил Левски“ – спортна журналистика. Била е 10 години национален състезател и пет поредни години е носител на световната титла по тенис за журналисти. Успешно съчетава работата си на треньор по тенис с тази на радио водещ в Национална радио – верига „Фокус“. Говори добър английски и общува прекрасно с децата. Смята, че най-важното в работата й е спонтанността и умението да импровизира и променя упражненията, за да посрещне най-добре нуждите на малките си ученици. Обича благодарните очи на децата и предизвикателството да се справя с всякакви ситуации, тестващи границите на учителя. В свободното си време кара ски и играе тенис за удоволствие.
Учител

Боряна Здравкова

Боряна Здравкова е учител с над 14 години опит в работата с деца. Работи в детската градина от самото й основаване през 2010 год. Завършила е Предучилищна педагогика в СУ „Климент Охридски“ и говори перфектен английски език. Намира работата си за изключително вдъхновяваща и разнообразна и гледа на нея като извор на нови знания за самата нея. Търпението към нейните възпитаници и енергичността й са качествата, които й помагат да е наистина добър учител. „Бори“, както я наричат децата, е майка на две прекрасни деца – Рея и Баян. В свободното си време е винаги сред природата. Вълнува се от опазването на околната среда и здравословния начин на живот
Учител

Боряна Янева

Боряна Янева работи като учител в ЧДГ „Малки стъпки“ от 10 години. Първоначално постъпва като медицинска сестра, благодарение на квалификацията си като физио- и кинезитерапевт, а по време на работата си завършва и магистратура по предучилищна педагогика и в момента е квалифициран учител. Боряна е грижовна,отговорна и търпелива с децата. В професията си харесва най-много възможността да контактува с много хора. Харесва й екипната работа с колегите,обменянето на опит и идеи за възпитанието и образованието на децата. Боряна е любител на котките,обича да кара ски,велосипед и да прекарва време сред природата. Майка е на две прекрасни деца – момиче и момче.
Учител

Елена Ваташка

Елена Ваташка е дългогодишен учител в ЧДГ „ Малки стъпки“. Завършила е Английска филология. Има разнообразен опит в различни сфери. Говори перфектен английски език. Сериозна, отговорна, с богата обща култура, Елена, учи децата на дисциплина, отлични маниери и широк мироглед. Работи прекрасно в екип и е истински авторитет, както за децата, така и за своите колеги. Елена харесва в работата си това, че всеки ден е различен, а всяко дете – вселена. Намира учителската професия за изпълнена с дълбок смисъл и това й дава прекрасното усещане да си полезен. Хобито на Елена е футбола. Тя е един от изявените деятели на ФК „Левски - Спартак“. Занимава се с история и политика, а голямата й страст е грижата за бездомни животни. Елена има дъщеря и прекрасен внук, за когото се грижи всеотдайно.
Помощник възпитател

Зорница Георгиева

Зорница Георгиева е помощник – възпитател в ЧДГ „Малки стъпки“ от края на 2023 година. Завършила е Предучилищна педагогика и има осем години опит в работата с деца. Зорница е отзивчива, търпелива, работи прекрасно в екип, винаги е спокойна и усмихната. Намира света на децата за интересен и разнообразен, изпълнен с емоции, въображение и позитивизъм. Това й дава заряд самата тя да се развива като професионалист. В свободното си време Зорница се занимава със спорт, пътува, чете класическа литература. Обича морето, планината и животните. Харесва музика и театър.
Учител

Йоана Богданова

Йоана Богданова е млад специалист по предучилищна педагогика. Завършила е Предучилищна педагогика с английски език в СУ „Климент Охридски“ Преподавала е 3 години английски език в детски образователен център и е работила в държавна детска градина. Йоана е лъчезарен и позитивен човек с изявено чувство за хумор и това й помага бързо да стане любимка на децата. Те от своя страна я карат да се чувства заредена с положителна енергия и да е винаги усмихната. Хобито на Йоана е детската литература и изработването на декорации от естествени материали.
Учител

Мария Алексиева

Мария Алексиева е учител в ЧДГ „ Малки стъпки“ от 2015 година. Завършила е География и Образователен мениджмънт. Преподавала е в редица школи и езикови центрове. Работила е и като учител в детска градина и в Англия в продължение на три години, където е придобила различни квалификации, свързани с езика, лидерството и безопасността на децата. След завръщането си от Англия отново постъпва на работа като учител в детската градина. Мария е човек, който държи на професионализма в преподаването, изключително искрена е с децата и те бързо оценяват позитивната й енергия. Това им помага да постигат отлични резултати и да израстват уверени и самостоятелни личности. Намира работата си за вдъхновяваща, а всеки ден е различен и интересен. Мария е семейна, майка на две деца – момиче и момче. В свободното си време, Мария, се занимава с творчество – картички, декупаж, глина, фотография. Пише детски приказки, а голямата й мечта е да издаде детска книга.
Учител

Мария Калпакова

Мария Калпакова работи в ЧДГ „Малки стъпки“ от 2017 година. Любимка е на най-малките ни възпитаници – 2-3 годишните и се грижи всеотдайно за тях. Мария е завършила История в СУ „Климент Охридски“ с педагогически профил. Любопитните погледи на децата и удовлетворението, което вижда, когато са научили нещо ново, я кара да избере детската градина за свое поприще и да остане при нас за дълго. Спокойната й и уравновесена натура я правят чудесен учител и приятел на най-малките. Интересът й към предучилищната педагогика я вдъхновява да завърши и курс по Валфдор – Щайнер педагогика. Мария е майка на две деца – Теодор и Мая. В свободното си време обича да пътува и да плете на една кука.
Учител по танци

Мария Стоянова

Мария Стоянова е нашият учител по танци. Идва в детската градина два пъти седмично и часовете й се ползват с голям интерес и създават настроение и веселба. Мария е завършила Начална и предучилищна педагогика в СУ „ Климент Охридски“ и треньор по спортни танци в НСА „ Васил Левски“. Говори английски език, позитивна и весела, обича децата и работи с ентусиазъм. Мария смята, че най-голямата радост е да водиш и обучаваш децата в началото на техния житейски път. Майка на две пораснали деца – момиче и момче. Гордее се, че е треньор на двойката, която е десеткратен абсолютен шампион на България по салса. Участник е предаването „Dancing stars” 2009 година. В свободното си време тренира бокс.
Учител

Марина Будникова

Марина Будникова е млада украинка, която избира България за свой дом, като тук ражда и второто си дете Михаил. Марина е юрист по образование, но перфектният й английски език и завършените курсове по психология на ранното детство й помогнаха да намери реализация като един от любимите учители в ЧДГ „Малки стъпки“. Тя държи изключително много на индивидуалния подход към всяко дете, винаги задълбочено изследва особеностите на характера, творческите способности и начина, по който децата възприемат и учат нови неща. На тази основа тя предлага нови идеи и е много щастлива, когато вижда, че децата харесват и оценяват това. Хобито на Марина е нумерология и астрология.
Музикален педагог

Надежда Митева

Надежда Митева е музикалния педагог в детската градина. Идва при нас два пъти седмично и всяка една от групите има музикално занятие с нея. Надето, както я наричат децата, ги учи да пеят и да свирят на своите малки музикални инструменти. Самата тя свири на пиано и на китара, завършила е Музикална педагогика с класическа китара. Пише музика за театрални постановки и детски песни. Дава индивидуални уроци по пиано и китара. В работата си харесва комбинацията от две любими за нея неща – музиката и общуването с деца. „Всеки час е различен, децата се ентусиазират и е прекрасно да виждаш как успяват да повярват в себе си и се радват на всеки малък или по-голям успех“, казва Надето за своята работа. В свободното си време ходи на хип-хоп танци, свири в рок група, обича театъра и концерти.
Учител

Невена Стаменова

Невена Стаменова е дългогодишен учител в ЧДГ „ Малки стъпки“. Завършила е философия и психология и е магистър по психология на развитието. Завършила е курс по когнитивна психология и курс за работа с деца от аутистичния спектър. Работила е и като психолог в център за деца с аутизъм. Невена е новатор в работата си, търси и открива нови идеи и методи като се стреми работният процес да е интензивен, интересен и много приятен за децата и за нея самата. Смята, че връзката, която учителят изгражда с децата е незаменима. Освен, че учи децата на нови знания, Невена счита, че важна част от работата на един учител е да помогне за създаването на едно вълнуващо ежедневие, изпълнено с радост и вълшебство. В свободното си време Неви, както я наричат всички, обича да чете, рисува и конструира. Затова любимите са й часовете по изобразително изкуство и конструиране като така пренася хобито си в детската градина. Неви е семейна и е майка на чудесната Марина.
Учител

Полина Киркова

Полина Киркова отговаря за българската част от програмата на 5-6 годишните ни деца. Завършила е Българска филология в СУ „ Климент Охридски“. Работила е 10 години като журналист, а от 2017 година работи с деца в предучилищна възраст. Присъединява към екипа на ЧДГ „Малки стъпки“ през 2023 година. Полина е общителна и емоционална, умее да общува с децата. Харесва спонтанното им любопитство към света и вътрешната им свобода да учат, играят и творят. В свободното си време обуча да пътува и да чете, както и да се забавлява с приятели. Намира времето прекарано със семейството за безценно. Майка е на двама сина – ученици.
Учител

Росица Божинова

Росица Божинова е специалист по предучилищна и начална училищна педагогика и има опит в работата си с деца като аниматор и възпитател в родителски кооператив. Роси е спокойна, търпелива и с желание отговаря на безкрайните детски въпроси. Разбира се чудесно с малките си питомци и оставя трайна следа в тяхното възпитание и обучение. Роси гледа на своята работа като удоволствие и забавление и е истински щастлива, когато вижда напредъка у децата. Тя постига това като им дава свобода и ги насърчава да бъдат креативни. В свободното си време рисува пейзажи и изработва ароматни свещи. Както самата тя казва: „Всичко е по-хубаво, когато ухае добре“.
Треньор по карате

Сенсей Веселин Панайотов

Сенсей Веселин Панайотов е нашият дългогодишен треньор по карате. Има 37 години опит в спортната подготовка на деца и възрастни. Отдаден е на професията си и е изключително отговорен. Има собствен клуб по карате „Киоку-шин-кай“ и често се случва родителите на нашите деца също да са тренирали при него. Веселин обича упоритата работа и се чувства истински щастлив, когато вижда, че обучението при него дава резултат. В свободното си време е отдаден на своето хоби – риболов и каране на каяк.
Учител по ментална аритметика

Сепиде Сепехри Нур

Сепиде Сепехри Нур води часовете по Ментална аритметика. По образование е лекар – невролог и сертифициран инструктор по ментална аритметика и бързо четене. Сепиде е винаги усмихната, отнася се с децата с търпение и любов като същевременно настойчиво и целенасочено развива техния естествен потенциал. Смята, че децата зареждат с тяхната неизчерпаема енергия и има какво да научи от тях. Цени усмивките им, когато вижда техните успехи. В свободното си време Сепиде чете, пътува, среща се с нови хора. Обича много и киното.
Учител

Силвия Василева

Силвия Василева е учител в ЧДГ „Малки стъпки“ от 2023 година. В момента учи Педагогика в СУ „Климент Охридски“. Силвия е отговорна, чувствителна, съвременна млада жена, която се отличава с позитивизъм и чувство за хумор. В професията си харесва, както контакта и общуването с децата, така и екипната работа с колегите. Изключително доволна е от факта, че може бързо да свърже теорията, научена в университета с добрата практика в детската градина. В свободното си време обича дейностите заедно със своето семейство. Майка е на двама сина.
Медицинска сестра

Татяна Плачкова

Татяна Плачкова е нашата медицинска сестра. Тя е фелдшер – акушер и специалист по биология – лабораторен лекар. Работи в ЧДГ „Малки стъпки“ от 2022 год. Обича децата и се разбира прекрасно с тях. Таня е позитивна, енергична, грижовна и отговорна. Харесва работата си в детската градина и своите колеги. Хобито й е да шие и плете. Прекарва време сред природата и обича да кара колело. Майка е на две прекрасни деца – момче и момиче.
Помощник възпитател

Фиданка Коцелова

Фиданка Коцелова или както всички деца я наричат Фифи се грижи за чистотата, реда и сервирането на храната на всички. Работи в ЧДГ „ Малки стъпки“ от основаването на градината през 2010 година. Работлива, лъчезарна и добронамерена, тя е любимка на децата. Учи ги и на градинарство, като често засаждат зеленчуци в градината заедно с нея и после си хапват с апетит. Фифи е семейна, с две деца, внуци, а отскоро има и правнучка.
Учител

Цветелина Иванова

Цветелина Иванова работи в ЧДГ „ Малки стъпки“ от 2015 година. Завършила е Начална училищна педагогика с английски език в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Дългогодишен учител, а отскоро, благодарение на своята организираност и бърза аналитична мисъл, е административен асистент. Цвети, както всички я наричаме, е търпелива и спокойна, умее да се концентрира върху важното и работи добре в екип. Смята, че грижейки се добре за децата, осигуряваме по- добро бъдеще за всички. Харесва професията си и, както повечето от нас, ходи на работа с удоволствие и не го чувства като задължение. Цвети има прекрасно семейство и двама сина, с които обича да пътува в България и чужбина. 18 години е част от ансамбъл за народни песни и танци и е изключителен танцьор. Обича и музиката, като постоянен спътник в забързаното ежедневие.
Ръководител научен клас

Явор Денчев

Явор Денчев е нашия ръководител на научния клас за деца. Той е магистър по микробиология към Университета на Виктория, Канада. Явор е основател и главен учен на ДНК- Детски научен клас, познат е на малки и големи от сцената на „България търси талант“ и научната рубрика „Наука с Явор Денчев“ на предаването „ 100 % Будни“ по БНТ. Явор пленява децата с неподражаемото си чувство за хумор, по детски свежото си въображение, експериментаторския си дух, търпението и не на последно място перфектния английски и български език. Той самия харесва момента „Аха“, когато някое дете разбере нов и вълнуващ научен факт. Обича да вижда въодушевлението и блясъка в очите на децата, вроденото им любопитство. Но най-много от всичко цени детската усмивка, критичните детски въпроси и умението да се разрешават научни задачи. В свободното си време обича литература и сценични изкуства, свири на пиано и рисува. Мечтае да построи резерват за бездомни кучета, за които да се грижи заедно с прекрасните си съпруга и дъщеря.
Учител

Яна Георгиева

Яна Георгиева е учител в подготвителната група на ЧДГ „Малки стъпки“. Учила е Психология в НБУ, а сега следва Предучилищна и начална училищна педагогика в БСУ. Яна е мила, търпелива и спокойна. Истински приятел на децата, тя винаги търси силните страни на всяко дете. Индивидуалния подход е това, на което залага в работата си. Яна харесва колегиалната среда, в която работи, както и динамиката и разнообразието на ежедневието в детската градина. Смята, че работата й помага да научава нови неща и да се развива като професионалист. Свободното си време обича да прекарва със своето семейство, като заедно пътуват, откриват нови места, грижат се за животни и четат книги. Майка е на син, който е ученик.