Skip to main content
Little Steps Мусагеница

Хранене

Храната в Литъл Степс е питателна и разнообразна, отговаряща на нуждите на подрастващите деца. Хранителният режим, който осигуряваме е съобразен с изискванията за здравословно хранене и произход на продуктите и гарантира нормалното развитие на децата.

Ястията се приготвят от външна кетърингова компания от възможно най-пресните продукти, с много грижа и внимание. Доставят се в детската градина в рамките на един час след приготвянето им, а при сервирането стриктно се контролира спазването на всички хигиенни норми.

Седмичното меню се изготвя съвместно от кухнята доставчик и медицинската сестра на Литъл Степс, която следи за правилното му балансиране и съобразяването на основни хранителни принципи. В него винаги присъстват зърнени храни, кисело или прясно мляко, пресни плодове и пресни зеленчукови салати. Всеки ден на децата се предлага по едно местно и едно постно ястие, в които съдържанието на сол е в минимални количества.

Нашата цел е правилен и здравословен хранителен режим, с включени много сезонни плодове и зеленчуци. Ранното привикване към природосъобразно хранене, както и добрите маниери на масата, също са сред нашите приоритети.